Over mijzelf

Mijn naam is Hetty Baldé, ik ben getrouwd met Willem. Samen hebben wij een dochter en een zoon. Zij gaven ons 5 prachtige kleinkinderen. Mijn gezin van herkomst bestond uit een Nederlandse vader en een Indische moeder, die samen 3 dochters kregen. Daarvan ben ik de middelste. Dit gezin was dus een combinatie van de westerse en de oosterse cultuur.

Mijn werk

Ik heb altijd in de zorg gewerkt. In dat werk kon ik begeleidend, verzorgend en creatief mijn ei kwijt. Mensen met zeer ernstige lichamelijke en verstandelijke beperkingen is de doelgroep waar ik het langst mee heb gewerkt. Ik kreeg al snel  behoefte aan verdieping in het contact met cliënten. Om dat te bereiken heb ik me in muziek verdiept en geschoold.

Mijn eigen ervaring met therapie en opleiding

Zo rond mijn 45ste kreeg ik te maken met allerlei klachten die ik niet kon plaatsen. Ik voelde me somber en had veel spanning in mijn lijf. Daarmee werd het steeds lastiger om in gezelschap mezelf te zijn. Ook kreeg ik fysieke klachten. Daardoor kwam ik bij een fysiotherapeut terecht. Tijdens die behandeling kwamen spanningen in mijn lijf naar boven. Dat maakte dat ik uiteindelijk terecht kwam bij een Lichaamsgericht Psychotherapeut. Daarop volgde een lange periode van individuele therapie. Deze therapie heeft mij veel inzicht gegeven. Ik kon nu verwerken en helen.

Gedurende deze ervaringen ontstond het plan om zelf Lichaamsgericht Therapeut te worden. 

Met de 4-jarige opleiding PRT therapeut bij het Aumm Instituut was dit mogelijk. Daarop aanvullend heb ik de trainingen Familieopstellingen en Systemisch werk gedaan ook bij het Aumm Instituut. (o.a. van trainer Ramatheertha Doetsch, verbonden aan het UTA Instituut in Keulen)

De opleiding voor Primal Somatic Trauma Healing gedaan eveneens bij het Aumm Instituut. (o.a. van verschillende  trainers: Divyam Kranenburg, Michael Mokrus, Anando Wurzberger, Raja Selvam)

EMDR training gedaan bij John Martinus.

Publicaties