Werkvormen

Innerlijk kind werk

Innerlijk kind: door triggers kan het innerlijke kind in je naar boven komen.  Dan ben je op dat moment niet meer de volwassene van nu, maar het kind van vroeger. In therapiesessies zal het gekwetste kind de overlevingsstrategieën laten zien die vroeger nodig waren. Door dit te ervaren is er ontlading en verwerking mogelijk. Er ontstaat ruimte voor de volwassene.  Die kan situaties anders beoordelen.

Ademtechnieken

Bijvoorbeeld Reichiaans ademwerk (diep in- en uitademen ). Dit is een zachte, diepgaande, manier om je lichaam en de lichaamspantsers te verkennen en te doen smelten.

Geleide fantasie

De basis van de geleide fantasie is ontspanning. Dit is vergelijkbaar met een lichte hypnose. Nadat het lichaam ontspannen is gaat de methode over in een mentale ontspanning. Op deze manier is het mogelijk om zowel fysiek als mentaal tot volledige ontspanning te komen.

Lichaamswerk

Lichaamswerk geeft een zuiver en eerlijk beeld van wat er is weggestopt, verborgen of verdrongen. Door het lichaam te laten ‘spreken’ kan vastgezette energie worden ontladen. Dit kan door oefeningen, waarbij ingehouden of onafgemaakte bewegingen nu wel afgemaakt worden.

Het lichaam reageert op triggers die ingezet kunnen worden om duidelijk te krijgen welke gevoelens er zijn vastgezet.

Meer werkvormen:

EMDR

Familieopstellingen