Psychotherapie Lichaamsgericht

Psychotherapie Lichaamsgericht is een praktische therapievorm met ademtechnieken en lichaamswerk.  Daarbij is er naast gesprekken ook aandacht is voor de lichaamssensaties.

De signalen van het lichaam gebruiken we niet voor niets ook in onze spreektaal. Mooie voorbeelden zijn:  Een last op je schouders voelen. Een pak van je hart. Een brok in je keel. Een steen op je maag….

Ons lichaam heeft een eigen geheugen dat ervaringen heeft opgeslagen. Bijvoorbeeld in het zenuwstelsel. Dit maakt dat we soms heftiger reageren op situaties die op dat moment niet bedreigend of gevaarlijk zijn.

Door ademtechnieken en lichaamswerk wordt er contact gemaakt met wat is opgeslagen.  Niet om het te herbeleven maar om het te herkennen als een overlevingsstrategie van vroeger. Door vastgezette energie te ontladen en in beweging te brengen is het mogelijk om oude kwetsingen en trauma’s te helen.

Ben je benieuwd naar wat dit voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een vrijblijvende kennismaking.

Wat is PRT?

Werkvormen