Over mijzelf

 

Mijn naam is Hetty Baldé, ik ben getrouwd met Willem. Samen hebben wij een dochter en een zoon. Zij gaven ons 5 prachtige kleinkinderen. Mijn gezin van herkomst bestond uit een Nederlandse vader en een Indische moeder, die samen 3 dochters kregen. Daarvan ben ik de middelste. Dit gezin was dus een combinatie van de westerse en de oosterse cultuur.

Ik heb altijd in de zorg gewerkt. In dat werk kan ik begeleidend, verzorgend en creatief mijn ei kwijt. Mensen met zeer ernstige lichamelijk en geestelijke beperkingen is de doelgroep waar ik het langst mee werk. Daardoor kreeg ik behoefte aan verdieping in het contact met clienten. Om dat te bereiken heb ik me in muziek verdiept en geschoold.

 

Daarmee plezier en ontspanning bieden. Naast het loskomen en loslaten van emoties. Het werken in de zorg heeft me altijd veel voldoening en plezier gegeven.

Zo rond mijn 45ste kreeg ik te maken met allerlei klachten die ik niet kon plaatsen. Ik voelde me somber en had veel spanning in mijn lijf. Daarmee werd het steeds lastiger om in gezelschap mezelf te zijn. Ook kreeg ik fysieke klachten. Daardoor kwam ik bij een fysiotherapeut terecht. Tijdens die behandeling kwamen spanningen in mijn lijf naar boven. Dat maakte dat ik uiteindelijk terecht kwam bij een Lichaamsgericht Psychotherapeut. Daarop volgde een lange periode van individuele therapie. Deze therapie heeft mij veel inzicht gegeven. Ik kon nu verwerken en helen.

Gedurende deze ervaringen ontstond het plan om zelf Lichaamsgericht Therapeut te worden. Met de 4-jarige opleiding bij het Aumm Instituut was dit mogelijk. Daarop aanvullend heb ik de trainingen Familieopstellingen en EMDR gedaan. Evenals de dit jaar af te ronden opleiding Primal Somatic Trauma Healing.

Publicaties